Snarveier
Hopp til navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold
Slå på/av skjermleservennlig versjon
Praktiske opplysninger fra offentlige etater
Skriv ut siden

Periodisk kjøretøykontroll (EU-kontroll)

Norge har ingen forpliktelse til å utføre “EU-kontroll” på utenlandske kjøretøy som oppholder seg i Norge, men som ikke er registrert her. Det er landet hvor kjøretøyet er hjemmehørende (registrert) som har ansvaret for at kontrollplikten er oppfylt.

For kjøretøy som er registrert i Norge gjelder følgende:

Om kontrollen

Biler med tillatt totalvekt 3500 kg eller mindre skal kontrolleres første gang i det fjerde kalenderåret etter 1. gangs registrering. Deretter skal kjøretøyet kontrolleres hvert annet år. Biler og tilhengere med tillatt totalvekt over 3500 kg, alle biler som er registrert for 10 personer eller flere, samt drosjer og ambulanser, skal kontrolleres første gang i det andre kalenderåret etter 1. gangs registrering. Deretter skal kjøretøyet kontrolleres hvert år.

Hvem kontrollerer?

Kontrollen kan foretas hos godkjente kontrollorganer. Bilverksteder og NAF testestasjoner er godkjent som kontrollorganer. Du må selv avtale tid for kontrollen. På Statens Vegvesens side kan du sjekke når bilen din skal inn til kontroll. Her kan du også se når bilen sist ble godkjent, det kan være nyttig å vite dersom du skal kjøpe bruktbil.

Du kan også få opplysninger om kjøretøy ved å sende SMS til 2282 med REGNR registreringsnummeret på bilen (pris kr. 3,- pr. melding), og ved oppslag i Statens Vegvesen app for mobil Bil og henger

Det er lurt å være tidlig ute med å bestille time for å kontrollere kjøretøyet ditt, slik at du er sikker på at det blir godkjent innen utgangen av kontrollmåneden.

Tips en venn

Tips en venn om denne siden på epost
 
 

Mer info

Sjekk kontrollfristen for din bil

Statens vegvesen: 02 030