Snarveier
Hopp til navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold
Slå på/av skjermleservennlig versjon
Praktiske opplysninger fra offentlige etater
Skriv ut siden

Bomveier

I Norge fins det en del bompengefinansierte veier. Det vil si at du må betale en viss sum (bompenger) for å passere en bomstasjon/anlegg. Takster og rabatter i de forskjellige anleggene varierer.

Hvordan betale bompenger?

Med AutoPASS-avtale får du faktura tilsendt fra bompengeselskapet som du har inngått avtalen med. Bompasseringene registreres automatisk på avtalen din. 

Det finnes to måter å betale på: enten ved å betale inn et beløp på forskudd eller ved å betale tilsendt faktura på etterskudd. Noen bompengeselskap tilbyr begge betalingsmåter, mens andre tilbyr én av disse. Les mer om de ulike avtaletypene.

Dersom du har henvendelser angående din avtale, faktura eller andre spørsmål om ditt kundeforhold, bes du kontakte bompengeselskapet som du har avtale med. 

Kjører du uten brikke-avtale, tas det bilde av bilens registreringsnummer og du får faktura i posten på ordinær passeringsavgift uten rabatt fra bompengeselskapet.

Hvis du har fått en regning du ikke er enig i, må du først klage til bomselskapet. Dette anbefales å gjøre skriftlig. Dersom det ikke hjelper, kan du klage til Statens vegvesen. Husk at du i mellomtiden må betale det selskapet krever, men at du vil få tilbake pengene hvis det viser seg at du får medhold på klagen.

Tips en venn

Tips en venn om denne siden på epost
 
 

Mer info