Snarveier
Hopp til navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold
Slå på/av skjermleservennlig versjon
Praktiske opplysninger fra offentlige etater
Skriv ut siden

Betalingstjenester

Bankene tilbyr sine kunder å benytte nettbank ved betaling av regninger og overføring av beløp til andre konti. Alternativt kan kundene velge å inngå avtale om bruk av brev- eller telegiro. Regninger kan også betales kontant eller via mobiltelefon. Fordelen ved betaling via bl.a. nettbank og mobiltelefon, er at tjenestene normalt er tilgjengelig hele døgnet.

Det kan være lurt å inngå avtale om bruk av e-faktura, det vil si at regningene blir sendt til og lagret elektronisk i nettbanken. E-faktura er ferdig utfylt med KID-, kontonummer og beløp, noe som gjør det enkelt å betale. Kunden må godkjenne regningen og vil kunne foreta endringer før den blir betalt.

Det kan også inngås avtale med kreditorer og anken om betaling av regninger via autogiro, det vil si at beløpene belastes konto direkte på forfallsdato. Dette er vanlig med regninger som skal betales jevnlig, for eksempel strøm, telefon og lignende. Fordelen med dette er at regningene blir betalt innen forfall slik at man unngår purregebyr.

Både ved bruk av autogiro og e-faktura slipper du å betale fakutragebyr.

Tips en venn

Tips en venn om denne siden på epost