Snarveier
Hopp til navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold
Slå på/av skjermleservennlig versjon
Praktiske opplysninger fra offentlige etater
Skriv ut siden

Skattemelding

Alle som arbeider i Norge skal få skattemelding (selvangivelse) i månedsskiftet mars/april i året etter inntektsåret. Får du ikke skattemelding, må du ta kontakt med skattekontoret. Det er viktig at skattekontoret vet hvilken adresse din skattemelding skal sendes til. Skattemeldingen er forhåndsutfylt med opplysninger fra blant annnet arbeidsgiver. Du må kontrollere om opplysningene stemmer med lønns- og trekkoppgaven som du får fra arbeidsgiver i januar.Hvis det er feil, må du rette i skattemeldingen og sende den til skatteetaten.

Vær oppmerksom på at du kan ha rett til fradrag i inntekten, f. eks. standardfradrag for utenlandsk arbeidstaker eller fradrag for kostnader ved å bo utenfor ditt hjem i utlandet (pendlefradrag). Du må selv kreve disse fradragene ved å føre dem opp i skattemeldingen.

Det er viktig at du gir riktige opplysninger i skattemeldingen din. Har du inntekter eller formue (for eksempel hus, bil, båt, kontanter osv.) som du ikke oppgir, kan du få mer skatt (tilleggsskatt).

Tips en venn

Tips en venn om denne siden på epost