Snarveier
Hopp til navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold
Slå på/av skjermleservennlig versjon
Praktiske opplysninger fra offentlige etater
Skriv ut siden

Lokaltrafikk

Norge har et godt utbygget system for offentlig kommunikasjon, og et stort rutenett for buss, ferger, tog og fly. Det finnes en rekke ulike transportbedrifter i Norge. Noen har spesialisert seg på lokaltrafikk, mens andre driver med langtransport.

På kortere avstander innad i et fylke kan du reise med tog, buss, T-bane, trikk og ferge – alt avhengig av det lokale tilbudet der du befinner deg. www.177.no er en felles nettportal for ruteopplysning i hele Norge. Her kan du henvende deg for å finne ut når buss, ferge eller andre transportmidler går. Man kan også ringe på telefon 177.

www.ruter.no finner du informasjon om all trafikk med tog/T-bane/buss/trikk innen fylkene Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold, Telemark og Østfold. Tjenesten er tilgjengelig på norsk, engelsk og tysk.

I Oslo er det også et velutbygget buss-, trikke- og T-bane-nett, drevet av Ruter.

På tog, trikk, buss og T-bane lønner det seg å kjøpe billett på forhånd ettersom det koster mer å kjøpe billett om bord. Billetter til T-bane, tog, båt og buss i Stor-Oslo kan kjøpes i kiosker, som bl.a Narvesen, MIX og Deli de Luca, fra billettautomater og/eller egne betjente skranker på stasjonene. Det finnes en rekke ulike billettyper; enkeltbilletter, dagskort, 7-dagerskort, klippekort og månedskort. Mer informasjon om billettsystemer og priser finner du på www.ruter.no.

Vær oppmerksom på at du selv er ansvarlig for at du har gyldig og/eller stemplet billett for hele reisen når du reiser med offentlige transportmidler i Norge. Uten gyldig billett ved billettkontroll på tog, t-bane eller buss, må du betale et gebyr på kr 950,- hvis du betaler på stedet eller 1150 kr ved betaling med giro. Forsøk på forfalskning av billetter er straffbart, forfalskningsgebyret er på kr 1 500,-. Ugyldige billetter inndras.

Øvrige artikler under Offentlig kommunikasjon

Tips en venn

Tips en venn om denne siden på epost