Snarveier
Hopp til navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold
Slå på/av skjermleservennlig versjon
Praktiske opplysninger fra offentlige etater
Skriv ut siden

Norskopplæring

Hvis du har fått familieinnvandring med en ektefelle, registrert partner eller samboer som er norsk eller nordisk statsborger, eller en person som har permanent oppholdstillatelse, har du rett og plikt til 600 timer opplæring i norsk og samfunnskunnskap. Dette gjelder hvis du har fått din første oppholdstillatelse etter 1. januar 2012. Har du fått innvilget din første oppholdstillatelse før 1. januar 2012, vil omfanget av den obligatoriske opplæringen være på 300 timer. Det er introduksjonsloven som regulerer dette. Du kan få opp til 3000 timer totalt hvis du har behov for det.

Plikten innebærer at du må ha gjennomført obligatorisk opplæring etter introduksjonsloven dersom du senere ønsker å søke om permanent oppholdstillatelse eller statsborgerskap i Norge. Retten innebærer at du har krav på å få denne opplæringen gratis i løpet av de tre første årene du bor i Norge.

Det er kun personer i alderen 16-55 år som har rett og plikt til å delta i norskopplæring. Personer mellom 55 og 67 år har rett til gratis opplæring, men det vil ikke gjelde et krav om gjennomført norskopplæring dersom de senere ønsker å søke om permanent oppholdstillatelse eller statsborgerskap i Norge.

Øvrige artikler under Norskopplæring

Tips en venn

Tips en venn om denne siden på epost