Snarveier
Hopp til navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold
Slå på/av skjermleservennlig versjon
Praktiske opplysninger fra offentlige etater
Skriv ut siden

Godkjenning av utdanning

Nasjonalt kompetansesenter for utenlandsk utdanning i NOKUT informerer om de norske godkjenningsordningene. Dersom du ønsker godkjenning av utenlandsk utdanning og /eller yrkeserfaring, veileder Kompetansesenteret deg til den rette instansen som kan hjelpe deg.

NOKUT er også kontaktpunkt for godkjenning av yrkeskvalifikasjoner for regulerte yrker i Norge, som omfattes av direktiv 2005/36/EF. Det vil si at NOKUT hjelper borgere fra EU/EØS-land med opplysninger om godkjenning av yrkeskvalifikasjoner i Norge.

Generell godkjenning

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT), gir en generell godkjenning (nivå og omfang) av høyere utdanning fra utlandet. Dvs. at NOKUT kan gi uttelling i studiepoeng og eventuelt gi generell godkjenning som er likestilt med norsk høgskolekandidat, bachelorgrad, mastergrad eller Ph.D. NOKUT gir imidlertid ikke faglig godkjenning av utdanningen. Norske universiteter og høgskoler avgjør søknader om godkjenning av utdanning som er faglig likestilt med utdanning som de selv tilbyr. NOKUT godkjenner heller ikke fagutdanning som ikke er definert som høyere utdanning i hjemlandet, og gir ikke autorisasjon til regulerte yrker.

Øvrige artikler under Godkjenning av utdanning

Tips en venn

Tips en venn om denne siden på epost
 
 

Mer info