Nuorodos
Peršokti į navigaciją
Peršokti į paiešką
Peršokti į turinį
Įjungti / išjungti versiją skaitymui
Praktinė viešųjų įstaigų informacija
Spausdinti

Leidimas pastoviai apsistoti šalyje

Apsistojus Norvegijoje ilgiau, nei tris metus be pertraukų, galite gauti pastovų leidimą apsistoti šalyje. Pastovus leidimas šalyje suteikia teisę gyventi ir dirbti Norvegijoje neribotą laiką. Jei jums buvo suteiktas leidimas pastoviai gyventi šalyje, jo galiojimas nenutraukiamas net tuomet, kai suteiktojo leidimo pagrindas pakito, pavyzdžiui praradus darbą. 

Reikalaujama, kad aplikantai būtų išmokę privalomą kalbos mokymo programą, kaip nurodyta svetimšalių integravimo įstatyme, arba pateikti pažymą jog vietinė savivaldybė priėmė sprendimą atleisti nuo pareigos mokytis norvegų kalbą. 

Reikalaujama, kad būtumėte išklausę 250 valandų norvegų kalbos kursus ir 50 valandų apmokymus apie visuomenę, arba kad galėumėte pateikti dokumentus, patvirtinančius, jog pakankamai mokate norvegų ar samių kalbą. Reikalavimas dėl norvegų kalbos galioja visiems tarp 16 ir 67 metų amžiaus, ir kurie gavo pirmąjį leidimą būti šalyje, suteikiantį pagrindą gauti leidimą nuolat gyventi šalyje, po 2005 m. rugsėjo 1 d.

Turite išlaikyti save finansiškai. Reikalaujama, kad per paskutiniuosius metus būtumėte turėjęs pajamų ir paskutiniuosius 12 mėnesių nebūtumėte gavęs socialinės paramos.

Taip pat reikalaujama neturėti teistumo. Jei buvo paskirta bausmė, jos laikas išskaičiuojamas iš to laikotarpio, pagal kurį suteikiamas leidimas pastoviai apsistoti šalyje. 

Jei nesate tikras, ar Jūsų turėti leidimai buvo suteikiantys pagrindą leidimui nuolat gyventi šalyje gauti, paskaitykite apie tai leidime, kurį gavote anksčiau. 

Siūlyk draugui

Siųlyti draugui