Nuorodos
Peršokti į navigaciją
Peršokti į paiešką
Peršokti į turinį
Įjungti / išjungti versiją skaitymui
Praktiske opplysninger fra offentlige etater
Spausdinti

Om helsetjenester

Kommunene skal sørge for nødvendig helsetjeneste for alle som bor i kommunen – også for innvandrere, flyktninger og asylsøkere. Kommunene skal blant annet tilby:

  • helsestasjon for barn og unge og skolehelsetjeneste, svangerskaps- og barselomsorg
  • fastlegeordning
  •  legevakt
  • rehabilitering
  • helse- og omsorgstjenester som hjemmesykepleie, personlig assistanse, sykehjem og avlastningstiltak.

Fylkeskommunen skal sørge for at tannhelsetjenester, herunder spesialisttjenester, i rimelig grad er tilgjengelig for alle som bor eller midlertidig oppholder seg i fylket.

De regionale helseforetakene skal sørge for tilgang til helsetjenester på sykehus og hos spesialister for alle som bor eller midlertidig oppholder seg i helseregionen.

De kommunale helsetjenestene finansieres av staten gjennom trygdeordninger, ved kommunale midler og ved egenandeler fra pasienter. Helsehjelp i spesialisttjenesten finansieres av staten gjennom bevilgninger til helseforetakene, trygdefinansiering og egenandeler fra pasienter.

Barn under 16 år betaler ikke egenandeler for helsehjelp som går inn under egenandelstak 1: godkjente egenandeler betalt til lege, psykolog, poliklinikk, røntgen, reise til undersøkelse og behandling (pasientreiser) og ved kjøp av medisiner og utstyr på blå resept. 

Siūlyk draugui

Siųlyti draugui
 
 

Mer info