Nuorodos
Peršokti į navigaciją
Peršokti į paiešką
Peršokti į turinį
Įjungti / išjungti versiją skaitymui
Praktiske opplysninger fra offentlige etater
Spausdinti

Oppholdstillatelse for å inngå ekteskap

Hvis du ønsker å gifte deg med en person som bor i Norge, kan du søke om en oppholdstillatelse for å komme hit og inngå ekteskap (forlovedetillatelse). Tillatelsen varer i seks måneder, og du må gifte deg i løpet av den perioden tillatelsen gjelder for. Etter at dere har giftet dere, må du søke om familieinnvandring med ektefellen din, hvis du vil fortsette å bo i Norge.

Du kan reise ut og inn av Norge så lenge forlovedetillatelsen varer, og du kan også arbeide her. Du har ikke rett til gratis norskundervisning mens du er i Norge på forlovedetillatelse.

Du kan ikke søke om å ta med deg eventuelle barn samtidig. En forlovedetillatelse gir ikke grunnlag for familieinnvandring med deg, så lenge du er i Norge på denne tillatelsen.

De fleste kan ikke reise til Norge før familieinnvandringstillatelsen er innvilget, og kan derfor heller ikke søke fra Norge. Det er imidlertid noen grupper som kan reise til Norge og søke herfra.

Dersom du er blant de som kan søke fra Norge, skal du levere søknaden til politiet der du bor. I de større byene er det gjerne et eget kontor du skal gå til.

Siūlyk draugui

Siųlyti draugui
 
 

Relaterte temaer